Gin, Moutwijn Jenever, Gelagerde Moutwijn Jenever en Korenwijn

- geïnspireerd op familierecept uit 1861 -

De jenever van Staffhorst is een zeer speciale, ambachtelijk gestookte jenever met een geheel eigen karakter. Staffhorst Jenever wordt gemaakt op basis van 100% moutwijn en is daarmee een uniek product in Nederland. De moutwijn wordt met zorg tweemaal gedistilleerd in de koperen ketel. De combinatie van kruiden is geïnspireerd op oud familierecept. Het alcoholpercentage bedraagt 35%.

De London Dry Premium Gin van Staffhorst is zeer karakteristiek en bevat 14 verschillende ‘botanicals’. De Gin bevat net als onze jenevers Kardamon. Dit geeft het gedistilleerd van Staffhorst de unieke smaakhandtekening. Het alcoholpercentage van onze Gin bedraagt 38%.

De gelagerde jenever van Staffhorst bevat eveneens 100% moutwijn. De mout is licht geroosterd waardoor de jenever na het distillatieproces een licht rokerige smaak krijgt. De gelagerde jenever is gerijpt op Frans eiken. Het resultaat is een zeer zachte jenever met fijne houttonen. Het alcoholpercentage bedraagt 38%.

Eau de Vie

- een zuiver distillaat van fruit -

Eau de Vie is een zuiver distillaat van fruit. De suikers uit het fruit worden na vergisting omgezet in alcohol. De most, met een alcoholpercentage van ongeveer 5%, wordt vervolgens tweemaal gedistilleerd. Meester-distillateur Arjan Smit maakt al vele jaren op kleine schaal dit verfijnde distillaat van fruit uit de Utrechtse Krommerijnstreek. Staffhorst biedt vijf Eaux de Vie aan. Eau de Vie van peer, pruim en appel en daarnaast op eikenhout gelagerde Eau de Vie van appel en peer. Het alcoholpercentage bedraagt 40%.

STAFFHORST geeft ook WORKSHOPS – Maak je eigen STAFFHORST GIN!!

Wil je een workshop of proeverij boeken? mail naar events@staffhorst-jenever.nl

Bekijk onze verkooppunten