Vijf generaties Utrechts gedistilleerd

- geïnspireerd op familierecept uit 1861 -

Staffhorst Jenever is een echte Utrechtse jenever met geschiedenis. In 1861 begint J.F.C. Staffhorst aan de Oudegracht een slijterij en distilleerderij. Dit is de start van vijf generaties Utrechts gedistilleerd. De distilleerderij van Staffhorst maakte meer dan 100 jaar een groot assortiment aan gedistilleerde dranken.

De vijfde generatie zet anno 2013 de traditie voort. Uit liefde voor de stad. Een stad als Utrecht verdient immers zijn eigen jenever. Bastiaan Staffhorst heeft samen met meester-distillateur Arjan Smit van distilleerderij De Pronckheer het familierecept van de oude Staffhorst Jenever nieuw leven ingeblazen.

Het resultaat is een zeer speciale, ambachtelijk gestookte jenever met een geheel eigen karakter. Staffhorst Jenever wordt gemaakt op basis van 100% moutwijn uit Utrecht en met zorg gedistilleerd in koperen ketel. Staffhorst jenever is een uniek Utrechts product en wordt in gelimiteerde oplage geproduceerd.

Ambachtelijk geproduceerd

- op basis van 100% moutwijn uit Utrecht -

Jenever op basis van 100% moutwijn is een prachtig gedistilleerd product dat helaas amper nog wordt geproduceerd. De meeste moderne jenevers gebruiken goedkope alcohol die is verkregen uit suiker of mengen slechts een klein percentage graanalcohol bij.

De basis voor de Staffhorst Jenever is een moutwijn met 7% alcohol, gebrouwen in Utrechtse brouwerij uit 100% graan. Deze moutwijn wordt met een selectie van 14 kruiden tweemaal gedistilleerd in koperen ketel. Door het gebruik van 100% moutwijn en deels verse kruiden (afkomstig uit de tuin van de distilleerderij) krijgt de jenever een zeer speciale smaak. Staffhorst Jenever is extra zacht doordat de moutwijn twee maal is gedistilleerd.

Het recept van de Staffhorst Jenever is geïnspireerd op oud familierecept. Net als de oorspronkelijke oude jenever van Staffhorst is de nieuwe Staffhorst Jenever rijk aan kardemom. Bastiaan Staffhorst en Arjan Smit hebben verder in de ontwikkeling van de smaak de vrije hand genomen en een zuivere en uiterst subtiele jenever gemaakt, met liefde voor het ambacht.

STAFFHORST geeft ook WORKSHOPS – Maak je eigen STAFFHORST JENEVER!!

Wil je een workshop of proeverij boeken? mail naar events@staffhorst-jenever.nl

Bekijk onze verkooppunten